jueves, 12 de marzo de 2009

Manifest No al tancament del Cine Pisa

En la última reunió que es va celebrar pel No al tancament del Cine Pisa es va redactar un manifest per part del grup de persones que van assistir a la reunió i que s'exposa a continuació. A partir d'aquest manifest la idea és recollir firmes dels ciutadans i ciutadanes de Cornellà de Llobregat per presentar-les a l'Ajuntament i evitar el tancament de la sala de cine.

MANIFEST NO AL TANCAMENT DEL CINE PISA:

Amb 42 anys de vida, el Cine Pisa és l’única sala de cinema tradicional i de qualitat que queda a Cornellà, després de la desaparició de les sales Titán, Edison, Avenida, entre d’altres.
L’ajuntament de Cornellà de Llobregat vol tancar i enderrocar aquesta sala de cinema per fer-hi habitatges, enderrocant alhora una part de la nostra història.

Un grup de ciutadans preocupats per la cultura ens hem organitzat per demanar que el Cine Pisa no es tanqui. Els motius que ens porten a demanar-ho són el valor sentimental i històric d’aquest espai, la massificació del barri i la importància de potenciar la cultura i l’oci alternatiu.

Donades les característiques de la societat actual es necessiten punts d'oci a la ciutat. En aquests moments el Cine Pisa és un punt d'oci pels barris Sant Ildefons, Gavarra i Pedró. La zona on està emplaçat el Cine Pisa es troba molt massificada en l’actualitat i necessita un espai d’oxigenació, que en aquests moments el dóna la sala de cine.

El Cine Pisa té un valor històric i sentimental que no s’ha de passar per alt, ja que molts de nosaltres vam veure la nostra primera pel•lícula en aquest cine, de joves vam anar amb els amics i amb els primers noviets/es i de més grans hem pogut gaudir d’una vetllada de cinema. Si el cine pogués parlar, moltes serien les anècdotes que podria narrar.

És important tenir en compte que el Cine Pisa no ofereix la mateixa qualitat de cinema que altres sales de la ciutat. Estem parlant d'un cine que té grans sales i una molt bona qualitat de so i d'imatge on es pot gaudir d'una tarda de cinema.

El Cine Pisa és un punt de referència per moltes persones de fora de la ciutat, tant per tractar-se d'un cinema amb qualitat com per ser un edifici amb anys d'història.

Per tot això, manifestem que tenim constància que l'ajuntament té prevista la construcció d'habitatges en la zona que ocupa actualment el Cine Pisa i que estem en desacord amb aquest projecte ja que considerem que es construiran habitatges en detriment de la cultura. Existeixen a Cornellà altres espais on també s’ha projectat la construcció d’habitatges i, tot i que són necessaris, s’ha d’evitar la massificació deixant espai per punts d’oci.
També defensem la necessitat de potenciar la cultura i l’oci alternatiu que són bàsics pel desenvolupament de la societat. El Cine Pisa és un espai molt apte per dur a terme aquesta tasca i la seva desaparició repercutiria directament aquest objectiu.

Per tant, demanem que es mantingui en peu el Cine Pisa i proposem projectes alternatius per potenciar tant el cinema de qualitat com la cultura a la ciutat de Cornellà de Llobregat.
Aprofitant els diferents espais dels que gaudeix l’edifici del Cine Pisa es podrien realitzar activitats entorn de la cultura com habilitar una sala per fer teatre, per fer exposicions o inclús realitzar activitats del centre cívic de Sant Ildefons en alguna de les sales del cinema.
A més, es podrien realitzar cicles de cinema clàssic, de cinema en català, de pel•lícules infantils adreçades a les escoles o de pel•lícules per la gent gran. També es podria transformar en una sala de cinema alternatiu a l’estil del Cine Verdi o Renoir o en un espai de Cinefòrum.

Per poder dur a terme aquest projecte és necessari un recolzament per part dels ciutadans i les ciutadanes de Cornellà de Llobregat i dels pobles veïns, i per això demanem la teva signatura en contra del tancament i demolició del Cine Pisa i a favor de potenciar la cultura i els espais d’oci de la ciutat.

NO AL TANCAMENT DEL CINE PISA

5 comentarios:

Agència Catalana de Notícies dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Agència Catalana de Notícies dijo...

Hola, som dues periodistes de l'Agència Catalana de Notícies i estem fent un reportatge sobre el tancament massiu de cinemes.
El cinema Prisa de Cornellà ens és molt interessant ja que es troba en vies de tancament. Ens agradaria poder tenir informació sobre la situació del cinema o algú que ens pogués parlar ja sigui treballador o usuari.

Moltes Gràcies!

El nostre contacte és:

mdlfiguera@acn.cat

Unknown dijo...

Cornellá Contra la Crisis Capitalista!

Asamblea Social de Cornellá
 
Acto público con:

-Juan MAnuel Sanchez Gordillo.
Alcalde de Marinaleda.
(Sobre la lucha victoriosa conta el paro y por los derechos sociales).

-Just Cases.
Profesos de Historia de la U.A.B y miembro de C. de Estudios Libertarios Frances Sàbat.

-Raduan.
Vecino de Cornellá de origen inmigrante; sobre la lucha por la igualdad de derechos, la regularización y la unidad de la clase trabajadora.

-Testimonios de Vecinos de Cornellá.
Sobre la lucha contra la especulación inmobiliaria, por un trabajo digno para los jóvenes y contra la discriminación.

Después habra actuación musical de Rumba Amaziga, ente otros.

Nuestras vidas valen más que sus beneficios. Plántales cara!

Sábado 23 de MAyo a las 18H
Plaza Europa de Cornella,
Junto metro S.Idelfons y Gavarra.
 

Unknown dijo...

Hola

Voldria saber com podem col·laborar amb la plataforma i què esteu fent ara.

Gràcies

Anónimo dijo...

A L'Hospitalet de Llobregat ens tanquen el Rambla Cinemes, l'últim cinema de barri que ens quedava a la ciutat, amb una oferta cultural real i propostes interessants com un cinefòrum.

Encara no sabem les causes del tancament ni a qui s'ha venut l'equipament, però no volem que passi com amb molts altres cinemes tancats per a fer supermercats, gimnasos d'èlit, etc.

Si voleu informació sobre la nostra mobilització:

www.salvemelrambla.com

Estaria molt bé una vinculació/col·laboració entre els nostres moviments. Moltes gràcies per la vostra atenció.